ΣΥΜΒΑΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΕ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΟ ΤΑΞΙΔΙ

Είμαι ενήμερος για τους όρους και τις προϋποθέσεις συμμετοχής μου στο ταξίδι, τους οποίους αποδέχομαι ανεπιφύλακτα για τον ίδιο και τα συμβαλλόμενα μέλη.

 

 

ΒΑΣΙΚΟΙ ΟΡΟΙ ΣΥΜΒΑΣΗΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΕ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΟ ΤΑΞΙΔΙ

 

1) Το Πρόγραμμα της εκδρομής και οι Γενικοί Όροι Συμμετοχής (Γ.Ο.Σ.) σε οργανωμένο ταξίδι που αναγράφονται στα έντυπά  και στην ιστοσελίδα του γραφείου μας, αποτελούν αναπόσπαστο τμήμα της παρούσας Σύμβασης.
2) Η Ασφαλιστική κάλυψη του Διοργανωτή καλύπτεται από την Interlife ασφαλιστική. Το Συμβόλαιο Αστικής Ευθύνης σύμφωνα με το Προεδρικό Διάταγμα 339/96 καθώς και το συμβόλαιο Ασφάλειας Ταξιδιωτικής Ασφάλισης ισχύει για το τρέχον έτος . Η ασφάλεια ταξιδιωτικής ασφάλισης καλύπτει μόνο τα άτομα που δεν έχουν υπερβεί το 75 έτος. Ο πελάτης έχει λάβει γνώση των ασφαλιστικών καλύψεων από τον πωλητή/διοργανωτή.
3) Ο πωλητής/διοργανωτής ενημέρωσε ως όφειλε τον πελάτη/καταναλωτή για τους όρους συμμετοχής και τα ακυρωτικά καθώς και για την ασφάλεια προσωπικού ατυχήματος η οποία προσφέρεται προαιρετικά.
4) Όλοι οι φόροι υπόκεινται σε πιθανές αυξήσεις μέχρι και την μέρα της αναχώρησης που καθορίζεται πάντα από τις εκάστοτε αεροπορικές εταιρείες σύμφωνα με τους ισχύοντες τιμοκαταλόγους της. Η όποια διαφορά προκύπτει βαρύνει αποκλειστικά τον πελάτη. Η παρούσα σύμβαση ισχύει ΜΟΝΟ εφόσον τηρηθεί το χρονοδιάγραμμα πληρωμής/εξόφλησης από τον πελάτη.
Σε αντίθετη περίπτωση, η Εταιρεία δικαιούται να ακυρώσει τη συμμετοχή του πελάτη στο ταξίδι, ενώ ο συμβαλλόμενος εξακολουθεί να έχει την υποχρέωση καταβολής των προβλεπόμενων ακυρωτικών τελών.
5) Ο Πωλητής–Διοργανωτής δεν φέρει καμιά ευθύνη σε περίπτωση λάθους στην αναγραφή των ονομάτων στα εισιτήρια, η οποία θα γίνει βάση αναγραφής εκ μέρους του Πελάτη – Καταναλωτή. Σε περίπτωση αλλαγής ονόματος (μετά την έκδοση των εισιτηρίων) ή επανέκδοση εισιτηρίου, θα υπάρξει χρέωση του Πελάτη.
6) Τα ξενοδοχεία στα οποία φιλοξενείται ο Αντισυμβαλλόμενος, έχουν νόμιμη άδεια λειτουργίας & ισχύουν οι γενικοί κανόνες παραλαβής & παράδοσης του δωματίου.
7) Οι αποσκευές του Αντισυμβαλλόμενου πρέπει να έχουν το επιτρεπόμενο βάρος και η μεταφορά τους να πληροί τους κανονισμούς ασφαλείας. Ο διοργανωτής δε φέρει καμία απολύτως ευθύνη για μερική ή ολική απώλεια ή καθυστέρηση των αποσκευών.
8) Οι πτήσεις που αναφέρονται στα πρόγραμμα του εντύπου και στην ιστοσελίδα μας είναι ενδεικτικές. Τις τελικές ώρες πτήσεων τις παραλαμβάνεται με το ενημερωτικό της εκδρομής 3 μέρες πριν την αναχώρησή σας. Σε περίπτωση που στη διάρκεια του ταξιδιού υπάρξουν αλλαγές στο πρόγραμμα των πτήσεων, στους τύπους των αεροσκαφών ή υπάρξουν καθυστερήσεις από τις αεροπορικές εταιρείες ή από οποιονδήποτε άλλο μεταφορέα για λειτουργικούς λόγους, Ο διοργανωτής δεν φέρνει καμία ευθύνη.
9) Οι όροι οι οποίοι αναφέρονται επί του αεροπορικού εισιτηρίου του Αντισυμβαλλόμενου , αποτελούν συμβόλαιο απευθείας με την αεροπορική εταιρία, στην οποία ο Διοργανωτής έχει απλώς μεσολαβήσει για την εξασφάλιση της θέσης.
10) Τα τρίκλινα δωμάτια είναι, στην ουσία, δίκλινα με επιπλέον κρεβάτι (EXTRA BED), συνήθως καναπές ή πτυσσόμενο.
11) Η πραγματοποίηση του ταξιδιού απαιτεί ελάχιστο αριθμό 20 ατόμων. Η προθεσμία ειδοποίησης σε περίπτωση ματαίωσης της εκδρομής είναι 7 ημέρες πριν την αναχώρηση. Ενδέχεται να πραγματοποιηθεί και με λιγότερα άτομα με ή χωρίς
επιβάρυνση.
12) Εύλογα παράπονα κατά την διάρκεια του ταξιδιού, πρέπει να αναφέρονται επί τόπου στον συνοδό ή μετά την επιστροφή από το ταξίδι εντός (7) εργάσιμων ημερών στην Εταιρεία και μόνο εγγράφως.
13) Το ενημερωτικό της εκδρομής περιλαμβάνει τις επωνυμίες των ξενοδοχείων τις ώρες και λεπτομέρειες των πτήσεων, το όνομα και τηλέφωνο αρχηγού παραδίδονται με το τελικό ενημερωτικό πρόγραμμα της εκδρομής 3 μέρες πριν την αναχώρηση. Το πρόγραμμα της εκδρομής ενδέχεται να πραγματοποιηθεί με διαφορετική ή αντίστροφη ροή χωρίς να παραλειφθεί κάποια ξενάγηση.
14) Για τις ακτοπλοϊκές εκδρομές θα πρέπει να βρίσκεστε στο λιμάνι 1 ώρα πριν την αναχώρηση. Για τις αεροπορικές εκδρομές θα πρέπει να βρίσκεστε στο αεροδρόμιο 2 ώρες πριν την προγραμματισμένη ώρα αναχώρησης. Η τιμή του Ταξιδιού ενδέχεται να αλλάξει πριν την αναχώρηση, σύμφωνα με τους Γ.Ο.Σ..
15) Ευθύνες ταξιδιωτών. Ο κάθε ταξιδιώτης είναι υπεύθυνος σε όλη την διάρκεια του ταξιδιού για τη φύλαξη σε ασφαλές μέρος του διαβατηρίου του, των χρημάτων, των εισιτηρίων κ.λ.π. Αν χάσετε κάτι θα σας συμπαρασταθούμε για την καλύτερη δυνατή και πιο άμεση λύση. Όποια έξοδα χρειαστούν θα επιβαρύνουν εσάς.
16) Ασφάλεια στο Εξωτερικό. Η ασφάλεια των ταξιδιωτών μας είναι η πρώτη μας μέριμνα αυτό παρακολουθούμε συνεχώς τις πολιτικές εξελίξεις ανά τον κόσμο και ζητούμε, όταν χρειάζεται, τη συμβουλή του Υπουργείου Εξωτερικών. Αν μας συμβουλέψει να αποφεύγουμε την επίσκεψη σε μια χώρα, τότε ενημερώνουμε ανάλογα τους εκδρομείς και ακυρώνουμε αν χρειάζεται το ταξίδι. Δυστυχώς παρ’ όλα αυτά, εγκληματικές ενέργειες κατά των ανθρώπων και της περιουσίας τους
είναι γεγονότα υπαρκτά σ ’όλο τον κόσμο. Οι ταξιδιώτες έχουν την ίδια ευθύνη για τον εαυτό τους και τα πράγματά τους όπως και όταν είναι στο σπίτι τους. Συνιστούμε να μην αφήνετε χρήματα, τιμαλφή και διαβατήρια αφύλακτα στα δωμάτια των ξενοδοχείων, υπάρχουν συνήθως χρηματοκιβώτια στις ρεσεψιόν των ξενοδοχείων. Στις πτήσεις να αποφεύγετε να παραδίδετε βαλίτσες ή τσάντες που δεν κλειδώνουν. Τέλος, μην αφήνετε πράγματα στα πούλμαν κατά την διάρκεια των ξεναγήσεων, ακόμη και αν σας συσταθεί ως ασφαλές απ’ τούς τοπικούς υπευθύνους. Εάν εσείς ή κάποιο μέλος της ομάδας σας αρρωστήσει      κατά την διάρκεια ενός ταξιδιού, τραυματιστεί ή αποβιώσει από κάποια δραστηριότητα – υπηρεσία πέρα από αυτές που αναλάβαμε να σας προσφέρουμε, είτε επί τόπου από τον αντιπρόσωπο μας, θα σας συμπαρασταθούμε για οποιαδήποτε ενέργεια (απαίτηση) θελήσετε να υποβάλλετε εναντίον οποιουδήποτε, αλλά εμείς ουδεμία ευθύνη φέρουμε.
17) Με την ολοκλήρωση του ταξιδιού σας, η Εταιρεία θα εκδώσει τα προβλεπόμενα εκ του νόμου φορολογικά παραστατικά, τα οποία μπορούν να παραλαμβάνονται από την έδρα της εταιρείας τις εργάσιμες ημέρες των οικονομικών υπηρεσιών,
18) Ο Διοργανωτής ευθύνεται για το επισυναπτόμενο πρόγραμμα οργανωμένου ταξιδιού, όχι όμως και για κάθε άλλη δραστηριότητα που αναφέρεται ως προαιρετική.
19)Με την υπογραφή της σύμβασης και την κράτηση της θέσης απαιτείται προκαταβολή 30% του ποσού, το οποίο δεν επιστρέφεται σε περίπτωση ακύρωσης.
Σε περίπτωση που ο Αντισυμβαλλόμενος ακυρώσει το ταξίδι του πριν την αναχώρηση του, τότε υπόκειται σε «ακυρωτικά» κατά τους Γενικούς Όρους Συμμετοχής. Αν η ακύρωση συμβεί κατά τη διάρκεια του ταξιδιού, τότε δεν δικαιούται επιστροφή χρημάτων. Κάθε ακύρωση συμμετοχής ισχύει από την στιγμή που την περιλαμβάνουμε γραπτώς. Ακυρωτικά σε περίπτωση ακύρωσης από ταξιδιώτη είναι τα εξής:
Μέχρι 30 ημέρες πριν, 100€ κάτ’άτομο (Ευρώπη, Αν. Μεσόγειος, Αραβικές Χώρες), 150€ κάτ’άτομο (Εξωτικά ταξίδια), 40€ κάτ’άτομο (Ταξίδια εσωτερικού), 29-15 ημέρες πριν 300€ κάτ’άτομο, Από 30-15 ημέρες πριν ισχύουν τα παραπάνω ακυρωτικά επιπλέον της αξίας του αεροπορικού εισιτηρίου. 14-01 ημέρες πριν, το σύνολο της αξίας της εκδρομής. Για πτήσεις charter και για προπληρωμένες θέσεις, τα ακυρωτικά φθάνουν στο 100% της αξίας τους, ασχέτως της ημερομηνίας γνωστοποίησης της ακύρωσης.
20) Εξόφληση : 10 ημέρες πριν την αναχώρηση. Παράδοση: Ενημερωτικό εκδρομής 3 ημέρες πριν την αναχώρηση (τελική τιμή προγράμματος εκδρομής, ξενοδοχεία, πτήσεις, ώρα συνάντησης στο αεροδρόμιο)
21) Για να ταξιδέψετε στις Αραβικές & Ανατ. Μεσογείου χώρες χρειάζεστε απαραιτήτως διαβατήριο νέου τύπου που να έχει εκδοθεί την τελευταία πενταετία με 6μηνη ισχύ από την ημερομηνία έναρξης ταξιδιού σας. Για χώρες ΕΕ ταυτότητα νέου τύπου με λατινικούς χαρακτήρες ημερομηνία έκδοσης μέσα στην τελευταία δεκαετία. Όσοι είναι κάτοχοι ξένων διαβατηρίων πρέπει να συμβουλεύονται την πρεσβεία της χώρας του προορισμού τους προκειμένου να ελέγξουν αν χρειάζονται
βίζα της οποία αναλαμβάνουν οι ίδιοι την έκδοση της.
22) Ο Αντισυμβαλλόμενος αποδέχεται ανεπιφύλακτα τους όρους της ως άνω συμβάσεως και τους Γενικούς ‘Όρους Σύμβασης στην οργανωμένη εκδρομή που βρίσκονται αναλυτικά στα έντυπά μας και στην ιστοσελίδα του γραφείου. Ως συμβαλλόμενος πελάτης, δηλώνω ότι είμαι εξουσιοδοτημένος/η για την εγγραφή στο παρόν ταξίδι όλων των συνταξιδιωτών μου και αποδέχομαι και ατομικά και εκ μέρους αυτών τα καθοριζόμενα στο παρόν και τους Γ.Ο.Σ. της εταιρείας.
23)Για τους ταξιδιώτες στις εκδρομές του εσωτερικού, τηρούνται με ατομική ευθύνη τα ισχύοντα κατά το ταξίδι υγειονομικά μέτρα.
24)Για τους ταξιδιώτες στις εκδρομές εξωτερικού, είναι υποχρεωτικό είτε α)το πιστοποιητικό εμβολιασμού είτε β)το
πιστοποιητικό ανάρρωσης από τη νόσο έχοντας περάσει 11 ημέρες από τη διάγνωση ή ως 175 ημέρες από το θετικό τεστ.
Για τους ανήλικους έως 18 ετών με συνοδεία γονέων που έχουν πιστοποιητικό εμβολιασμού, δεν απαιτείται ούτε εμβολιασμός, ούτε διενέργεια PCRTest.

ΕΚΔΡΟΜΗ                                                                                    Ημερομηνία                           FILE NO                    

ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ ΤΑΞΙΔΙΩΤΗ                                                            

Ο ΔΙΟΡΓΑΝΩΤΗΣ PENGUIN TRAVELS AND TOURS
 
 ΥΠΟΓΡΑΦΗ/ΣΦΡΑΓΙΔΑ ΤΜΗΜΑ ΕΚΔΡΟΜΩΝ
 
 

 

 

 

 

 

 
 

 

 

 
 

 

 

 
 

Το παρόν - 3η σελίδα - καθώς και η – 1,2,3η σελίδα - αποτελούν και είναι αναπόσπαστο μέρος της Σύμβασης Συμμετοχής σε Οργανωμένο Ταξίδι